De Orkesten

De Orkesten

 

Musica heeft drie orkesten, elk met een eigen niveau. De orkesten worden geleid door onze dirigent Anita Pronk. Voor alle orkesten geldt dat plezier en gezelligheid zeer belangrijk zijn.

 

Onze dirigent Anita Pronk is streng maar ook mild. Zij streeft naar perfectie en stelt het op prijs dat je de noten goed kunt lezen en de maten goed kan uittellen. Maar zij is ook weer niet zo streng dat je met trillende vingers zit te spelen. Want plezier in samen muziek maken staat voorop.

Regelmatig thuis oefenen voor een goed resultaat is wel wat van iedereen die in één van de drie orkesten meespeelt, verwacht wordt.

 

Hieronder volgt een korte beschrijving van de drie orkesten:

 

Het C of meespeelorkest
Het meespeelorkest is vooral bedoeld als start voor de beginnende spelers. Maar ook een aantal geoefende accordeonisten spelen mee omdat zij graag wat nieuws willen bijleren. De beginners krijgen eenvoudig geschreven muziek, waardoor zij thuisraken in het meespelen in een orkest.

De gevorderden kunnen in dit orkest proberen hun muzikale kennis op een andere manier te verbeteren, bijvoorbeeld door een andere partij te spelen en/of met de bassen mee te spelen.

Het meespeelorkest repeteert elke woensdagavond 19.15 tot 20.15 uur.

Text Box:  Het B-orkest
Het B-orkest is het grootste orkest van Musica.  Dit orkest verzorgt ook de optredens in verzorgingshuizen en evenementen.

Het B-orkest repeteert elke woensdagavond van 20.30 tot 21.30 uur.

Het A-orkest

Het A-orkest is bedoeld voor de gevorderde speler. Hierin wordt wat moeilijkere muziek gespeeld dan in het B-orkest.

Het A-orkest repeteert elke woensdagavond van 21.45 tot 22.45 uur.

 

In alle orkesten wordt gevarieerde muziek gespeeld zoals:

-          Moderne (pop)muziek

-          Licht klassiek

-          Meezingers

-          Tango’s

 

Heeft u een lange tijd geen accordeon meer gespeeld, kom bij ons uw muzikale vaardigheden weer opfrissen.

Wanneer u nog geen geoefende speler bent, is het ook mogelijk om accordeonles te nemen en eerst voor maximaal een half jaar een accordeon te huren. Dit is alleen mogelijk in combinatie met het lidmaatschap van Musica.